„Сенке над Балканом“ претпремијерно на фестивалу у Сарајеву

У оквиру програма 23. филмског фестивала у Сарајеву претпремијерно ће бити представљена серија „Сенке над Балканом“ Драгана Бјелогрлића, настала у копродукцији Радио-телевизије Србије и „Кобра филма“.

Продукциони и уметнички домети телевизијских серија у протеклој деценији достигли су ниво великих филмских остварења, отуда не чуди пракса која је однедавно уведена на регионалним фестивалима, да публика има прилику да види и епизоде серија које ће на малим екранима обарати рекорде гледаности.

„То јесте нови тренд да серије добијају сада статус уметничких пројеката и многи фестивали у свету промовишу разне значајне серије. Ето, ми смо добили ту привилегију да филмски фестивал у Сарајеву изабере баш нашу серију да представља регион“, рекао је редитељ и глумац Драган Бјелогрлић.

Историјска фикција помешана са жанровима трилера и мистерије смештена у доба узмеђу два светска рата, у серији Сенке над Балканом у центар пажње ставља Београд тог доба у коме се укрштају и сукобљавају интереси, политика, капитал и криминал.

„Посебно ми је занимљиво пошто ће ту бити, на Сарајево филм фестивалу, публика из целог региона, а и доста гостију из иностранства, тако да ћемо видети, оно што је мене највише занимало док сам радио ову серију, како та серија комуницира са људима који не знају толико нашу историју и нашу стварност“, истакао је Бјелогрлић.

Прва епизода серије Сенке над Балканом премијерно ће бити приказана на РТС-у 21. октобра, а истовремено почиње и емитовање на неколико регионалних националних телевизија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво