Британска ТВ премијера документарца о принцези Дајани

Документарни филм о покојној принцези Дајани данас ће први пут бити емитован на телевизији у Великој Британији. ТВ премијери је претходила вишегодишња расправа у британском друштву пошто принцеза у филму евоцира свој љубавни живот и неуспели брак с принцом Чарлсом.

Против емитовања филма на телевизији био је Дајанин брат, Чарлс Спенсер, али је Ченел 4 и поред тога навео да ће документарац ипак бити приказан како је предвиђено, 6. августа.

Пријатељи принцезе сматрају да је документарни филм „провокација“, док је Дајанин бивши телохранитељ Кен Ворф недавно рекао да би британска принцеза желела да такав филм буде приказан.

Филм Diana: In Her Own Words (Дајана: Њеним сопственим речима) настао је на основу видео-снимака од 1992. до 1993. године које је направио Питер Сетелен, професор дикције принцезе, погинуле 31. августа 1997. године у саобраћајној несрећи у Паризу.

Остварење је приказано 2004. године на америчкој телевизијској мрежи Ен-Би-Си после судске битке с Дајанином породицом, али никада није приказан у Великој Британији, иако је свима доступан на разним платформама попут Јутјуба.

Дајана у филму говори како је размишљала да побегне из Бакингемске палате осамдесетих година са својим телохранитељем Баријем Манакијем, у којег се заљубила, а који је 1987. године погинуо у саобраћајној несрећи.

Принцеза чак помиње да је њен љубавник „можда елиминисан“. У филму Дајана такође говори о брачним проблемима с принцом Чарлсом и критикује краљевску породицу, посебно краљицу Елизабету Другу, од које, како наводи, није имала подршку.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 06. авг 2017, 12:57)
Marko [нерегистровани]

Mrkonjic Grad

Kraljica Elizabeta nije mogla podnijeti sto Dajana ima ljubavnika i zivila je snjim. Zato je sve iscenirano i smisljeno da je smaknu. Imala je Dajana nesto posebno u sebi..