Објављени први наслови 10. „Синема ситија“

Међународни филмски фестивал „Синема сити“ биће одржан од 1. до 3. септембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве, у оквиру „Градић феста“. Међу насловима који ће се наћи на листи за приказивање су „Не гледај ми у тањир“, „Игла испод прага“, „Два лото листића“...

Објављени први наслови 10. „Синема ситија“ Објављени први наслови 10. „Синема ситија“

Као и претходних година фестивал „Синема сити“ биће фокусиран на младе ауторе и њихове прве и друге филмове, а филмови ће бити приказани у оквиру селекција Национална класа, 360 степени, Fresh Danube Films, Up to 10 Bucks и Планет Рок.

Организатори су објавили и прве наслове које ће новосадска публика гледати у оквиру јубиларног „Синема ситија“, а реч је о четири остварења селекције Fresh Danube Films.

На програму ће бити вишеструко награђивано остварење Не гледај ми у тањир хрватске редитељке Хане Јушић, сатирична комедија редитеља Ивана Мариновића из Црне Горе Игла испод прага, словачка ауторка Терезе Нвотова представиће свој први играни филм – драму Прљавштина, а румунски редитељ Пол Негеску комедију Два лото листића.

Као што је и у досадашњој пракси „Синема ситу“ настојао да одговори на актуелне потребе и промене у друштву, ове године се прикључује иницијативи „Градић феста“ која настоји да укаже на важност и лепоту културне и историјске баштине Новог Сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи