Небојши Глоговцу уручена Златна арена

Доделом награда синоћ је завршен 64. Пулски фестивал. Српски глумац Небојша Глоговац награђен је Златном ареном за најбољу главну мушку улогу Вјеке Краља у филму „Устав Републике Хрватске“ Рајка Грлића.

„Хвала вам што сте разумели и прихватили племениту поруку филма Устав Републике Хрватске“, обратио се људима у пулској Арени Небојша Глоговац, добитник Златне арене за најбољу главну мушку улогу на 64. Пулском фестивалу.

Глоговац је додао да му је била велика част да сарађује са Рајком Грлићем, редитељем филма.

„Цела екипа филма учинила је да носим дивно искуство са снимања тог остварења. Захваљујем се свима на том дивном искуству и процесу“, рекао је Голговац након чега је награђен овацијама 5.000 људи у Арени.

Осим српског цењеног глумца, на позорници пулске Арене био је и редитељ Милош Радовић који је добио награду Златна арена за најбољу режију Дневника машиновође у програму мањинских копродукција.

Одмах након доделе призњања, Радовић је Танјугу кратко рекао: „Овако се остварују дечачки снови".

Игор Безиновић, редитељ филма Кратки излет, који је добио велику Златну арену за најбољи филм фестивала, захвалио је жирију на храброј одлуци.

„Мој филм је одмак од мејнстрим токова у данашњој кинематографији. Кратки излет је добио најмању оцену публике у Арени, а ипак је награђен најзначајнијим признањем на фестивалу“, рекао је Безиновић, који је јуче прославио рођендан.

Публика је на фестивалу имала прилику да погледа 170 филмова, од тога 88 премијера на 20 локација у оквиру 15 филмских програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи