Представа „Мате Парлов“ 12. августа на Брионима

Глумци Славко Штимац, Дејан Дедић, Луција Шербеџија, Катарина Бистровић Дарваш и Јерко Маричић изаћи ће 12. августа пред публику у Тврђави Минор на Малим Брионима на премијери представе „Мате Парлов“ у режији Александра Швабића у копродукцији Казалишта Улyшес и београдског Битеф театра.

Представа „Мате Парлов“ подељена је у седам слика писаних од више писаца из Загреба, Београда и Љубљане. На исти начин радња се дели на више простора и временских оквира.

Пример за то је кућа великог боксера у којој се радња представе догађа у његовом детињству пред долазак у Пулу, као и пред почетак његове аматерске каријере.

Аутори текста су Томислав Зајец, Олга Димитријевић, Александар Радивојевић, Димитрије Коканов и Јан Цвитковић.

Музику за представу је написао Дамир Урбан.

Представа Мате Парлов говори о великом спортисти али и митском јунаку који је превазишао сам себе и постао симбол личне победе, снаге и вредности једног времена које је заувек нестало.

Парлова су након освојене златне медаље на Олимпијским играма у Минхену дочекали готово сви грађани Пуле.

Београдска премијера у Битеф театру је заказана за новембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво