Жена нова звезда култне серије „Доктор Ху“

Британска глумица Џоди Витакер биће прва жена у улози главног лика у култној Би-Би-Сијевој научнофантастичној серији „Доктор Ху“.

Тридесетпетогодишња глумица, најпознатија по улози мајке убијеног дечака у детективској драми Бродчерч замениће шкотског глумца Питера Капалдија који је интерпретирао тај лик од 2013. године и први пут ће се појавити у тој улози у специјалној новогодишњој епизоди 2017, наводи се у најави Би-Би-Сија.

Серија Доктор Ху, креирана 1963. године држи рекорд по дуговечности у категорији серија научне фантастике, према Гинисовој књизи рекорда.

У фокусу серије су авантуре главне личности познате само као Доктор, ванземаљца из расе Господара времена, која се креће временском машином која личи на стару полицијску телефонску говорницу.

Џоди Витакер биће 13. особа која интепретира улогу Доктора. Централна личност може да путује кроз свемир и време и може да прелази у нова тела.

Серија је прославила 50. рођендан још пре четири године када је симултано у готово 100 земаља емитована специјална епизода тим поводом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво