Пала последња клапа РТС-ове серије „Сенке над Балканом“

Завршено је снимање серије „Сенке над Балканом“, аутора Драгана Бјелогрлића, чије емитовање на РТС-у почиње на јесен. Ево како је протекао последњи дан снимања у Баранди.

Радња прве сезоне серије Сенке над Балканом смештена је у бурни период краја двадесетих година прошлог века који се завршио увођењем Шестојануарске диктатуре. Историјска фикција помешана са жанровима трилера и мистерије у центар пажње ставља Београд тог доба као раскрсницу путева на којој се укрштају и сукобљавају интереси са различитих страна света.

„Мислим да ће ново бити поглед на прошлост који је потпуно другачији, па и неку руку оригиналан у односу на све досадашње серије и филмове који су се враћали у прошлост, па чак и оно што сам ја радио са последњим пројектом Монтевидео. То је потпуно други угао гледања на неке битне историјске догађаје који су можда и одредили читав век који смо ми после проживели“, објашњава аутор серије Драган Бјелогрлић.

Главни ликови су двојица инспектора за крвне деликте који се у узбудљивој драмској нарацији суочавају са низом неочекиваних обрта. Андру Танасијевића Танета глуми Драган Бјелогрлић, а његовог помоћника Станка Плетикосића, младог форензичара, Андрија Кузмановић.

„Веома ми је драго што носим једну од насловних улога ове серије Сенке над Балканом из простог разлога што верујем да ће заиста бити другачија од свега на шта смо навикли“, истакао је Кузмановић.  

У међународној екипи нашли су се славни руски глумац Александар Галибин који тумачи лик генерала Врангела, глумци са простора бивше Југославије, затим Жарко Лаушевић у улози Ђорђа Карађорђевића, а у главној женској улози је Марија Бергам.

„Маја Давидовић – београдска фем фатал, тако пише у сценарију, уметница, директорка банке, једна доста контроверзна и неуобичајена личност поготово за то време“, каже Марија.  

Једног од контроверзних ликова из времена када је опијумски пут прелазио преко Балкана тумачи Гордан Кичић. За своју улогу Кичић каже да је реч о Алимпију Мирићу који је власник ланца апотека и оновременски тајкун.

„Не бих желео да откривам превише о свом лику јер је у питању трилер и сви се представљају у једном светлу, а на крају се испоставља да није баш тако“, загонетан је Кичић.

Снимање је трајало од 1. октобра прошле године до овог викенда на бројним локацијама, а серија Сенке над Балканом премијерно ће бити емитована на јесен на програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се