Стоун: Изазвао сам Путина најбоље што могу

Чувени амерички режисер Оливер Стоун каже да је руског председника Владимира Путина „изазвао најбоље што је могао“ током њиховог разговора који је трајао читавих 19 сати, пише РТ.

Стоун: Изазвао сам Путина најбоље што могу Стоун: Изазвао сам Путина најбоље што могу

„Овде сам да бих навео Путина да прича. Пустићу га да прича и охрабрити га тако што ћу лепо слушати, тако раде новинари. Ја сам такође и драматург. Охрабрујем своје глумце да буду што бољи. Да кажу више. Да ми пруже перформанс“, рекао је Стоун.

Амерички редитељ је са Путином разговарао за свој документарац Путинови интервјуи (The Putin Interviews).

Стоун је две године радио на том филму, који ће бити емитован четири вечери заредом, почевши од сутра, на америчкој ТВ мрежи Шоутајм, подружници Си-Би-Еса. Фрагменти интервјуа већ су доспели до јавности и изазвали велико интересовање, нарочито након пеха Стоунових асистената са диском на којем је требало да буде филм Доктор Стрејнџлав или: Како сам научио да не бринем и заволео бомбу.

Коментаришући сведочење бившег директора ФБИ Џејмса Комија пред америчким сенатским Одбором за обавештајне послове о руском мешању у председничке изборе у САД, режисер је рекао: „Има много дима, али не видим много ватре. За све се криви Русија, а то је оно што радимо од 1917. године“.

Стоун наводи да је на гледаоцу да одлучи којој причи ће веровати.

„Као што Путин наводи у поглављу четири, реч је о унутрашњем политичком питању Америке, са којим он нема ништа. Штавише, руски председник сматра да је тако нешто немогуће“, каже Стоун.

Режисер је такође признао да је Путинова радна етика оставила велики утисак на њега.

„Дивим се његовој дисциплини. Способности да се већ 16 година бави најразличитијим могућим питањима. Његова издржљивост, начин на који ради. Колико ми је познато, ниједан амерички председник није толико радио. Када је реч о посвећености послу, подсећа ме на бившег америчког председника Џимија Картера“, закључио је Стоун.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво