Стиже нови „Осми путник“

„У свемиру нико не може чути твој крик“, реченица је која је, након скоро четири деценије, постала синоним за чист, немилосрдни интензитет ремек-дела Ридлија Скота, футуристичког хорора Осми путник.

Како би истражио најмрачније углове, још једном се творац иконске франшизе враћа свету који је створио. Његов најновији наставак Осми путник: Ковенант, је напета нова авантура која помера границе хорора.

 

Премијера је заказана за 17. мај, а карте се могу набавити на благајнама биоскопа „Синеплекс“ (Београд, Крагујевац, Ниш), дворани Дома Синдиката, биоскопа „Синестар“ (Зрењанин, Панчево и Нови Сад), „Арене Синеплекс“ у Новом Саду и „Вилин Град“ у Нишу.

Смештен десет година након догађаја који су се десили у претходном хиту из 2012. - Прометеју, у филму Осми путник: Ковенант, Ридли Скот се враћа коренима своје режије, револуционарној саги са јединствено застрашујућом причом, прожетом вртоглавом авантуром и новим монструозним створењима.

Са овим шестим наставком у блокбастерској франшизи, визионарски редитељ дошао је до самих рубова откривања мистериозног порекла мајке свих „ејлијена“, смртоносног ксеноморфа из оригиналног филма.

Индепендент је у својој филмској критици у којој је филму Осми путник: Ковенант дао пет звездица, истакао да је ово ,,клаустрофобичан хорор од кога вас облива хладан зној, с једне стране филозофски трактат који је успео да обухвати све позитивне стране претходних делова.“

Дејли телеграф је такође имао само речи хвале за најновији наставак космичке аванатуре Ридлија Скота, а њихов филмски критичар Роби Колин наглашава како је „Ковенант прожет историјом Осмог путника док разрађује тему Прометеја“.

Холивуд репортер оценом „пет“ истиче генијалност овог блокбастера, називајући га „филмом са најбољим почетком у поређењу са свим претходним деловима.“

Мајкл Фасбендер се враћа у улози Дејвида, а придружују му се и старе колеге Нуми Рапас и Гај Пирс. Ново појачање чине Џејмс Франко, Кетрин Вотерсон, Били Крудап, Дени Мекбрајд и Демијан Бичир.

Премијера филма у Србији заказана је за 17. мај, док ће гледаоци у биоскопима широм Србије, филм моћи да погледају од 18. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара