Дански хор „Вокejлкомпанијет“ први пут у Београду

„Вокejлкомпанијет“ из Копенхагена наступиће први пут у Београду 10. априла oд 20 часова у „Миксер хаусу“, поводом обележавања 100 година дипломатских односа Данске и Србије.

Хор „Вокejлкомпанијет“ (Vokalkompagniet) састоји се од квалификованих и искусних певача из Копенхагена које одликује снажна музикалност.

Наступајући више од 20 година, „Вокejлкомпанијет“ проноси лепоту нордијских песама, поп класике, као и свинг џеза, а посебно су посвећени живописним и емотивним „а капела“ поп композицијама.

На њиховом репертоару се може чути и трипхоп музика, када „а капела“ изводе хитове групе „Масив атек“ или Бјорк, а београдска публика ће бити у прилици да чује како усклађују модерне и старе композиције.

У Србију долази 20 певача које предводи диригент Симоне Маја.

Истог дана наступиће и Градски хор „Београд“, мешовито певачко друштво на чијем репертоару су дела Мокрањца, Моцарта, Бетовена, Милера, Савића, традиционална музика, госпел, џез и поп.

Улаз је слободан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво