Мартовски фестивал oд вечерас у Београду

Пројекцијама филмова великана домаће кинематографије Пурише Ђорђевића и Љубише Самарџића у Великој сали Дома омладине Београда вечерас почиње 64. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма – Мартовски фестивал.

Мартовски фестивал oд вечерас у Београду Мартовски фестивал oд вечерас у Београду

Публика која дође на отварање фестивала прво ће имати прилику да види кратки филм Бункер 93 у режији Пурише Ђорђевића, а затим Самарџићев докумeнтарац Панта реи. У такмичарским селекцијама фестивала биће приказано 80 филмова.

Уз остварења у ревијалним програмима Мартовског фестивала, публика ће бити у прилици да види више од 100 филмова.

У току фестивала биће организован велики број радионица, на којима ће кинематографски професионалци размењивати искуства и држати предавања.

Посебну посластицу за посетиоце фестивала представљају филмови Свака добра прича је љубавна прича Рајка Грлића и Трст–Југославија Алесија Боцера.

У новом документарцу, Грлић представља љубaвно-пословни четвороугао веома познатих личности на овим просторима, као што су Ратко Полич, Милена Зупанчич, Душан Јовановић и Борис Каваца.

Трст–Југославија говори о потрошачкој грозници у старој Југославији, када се ишло на Понто Росо по фармерке, лутке и сатове. О свему томе овог пута причају грађани Трста.

Из програма се издваја и остварење Простор између: Марина Абрамовић и Бразил, које слика иницијациско путовање велике уметнице на којем она среће шамане и исцелитеље.

Сваке вечери после завршетка званичног програма на фестивалу ће бити организоване забаве на које могу да уђу сви који поседују улазнице за филмске пројекције.

У суботу 1. априла одржаће се концерт групе „Аутопарк“, на који ће публика фестивала такође моћи да уђе са картама за филмске пројекције. Осталим данима музику ће пуштати ди-џеј колективи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи