Дебитантски филм Јуана Мекгрегора од данас у биоскопима

Након премијере на 45. Фесту, „Америчка пасторала“, први филм који је познати глумац Јуан Мекгрегор режирао, стигао је у биоскопе широм Србије.

Дебитантски филм Јуана Мекгрегора од данас у биоскопима Дебитантски филм Јуана Мекгрегора од данас у биоскопима

Заснован на роману добитника Пулицерове награде Филипа Рота, у адаптацији Џона Романа, филм Америчка пасторала осликава време великог политичког метежа и као последицу рушење америчке породице и такозваног америчког сна.

Трагична прича о Левову је елегантно испричана у ретроспективи после његове смрти, кроз разговор његовог бившег школског друга Нејтана Закермана и Левовљевог брата Џерија приликом њиховог сусрета на годишњици матуре.

Свид Левов је успешан јеврејско-амерички бизнисмен, који води срећан конвенционални живот више средње класе у Њуарку, у држави Њу Џерзи, са женом Доном, бившом мисицом, и ћерком тинејџерком Мери.

Савршен породични живот окреће се наглавачке након што се Мери политички радикализује и учествује на једном протестном скупу против рата у Вијетнаму са фаталним последицама.

Америчка пасторала нуди храбру визију историје која осликава и садашњост и говори о искуству не само једног човека већ читаве генерације која не може да схвати како је дошло до уништења америчког сна.

Дебитантско остварење Јуана Мекгрегора је на редовном биоскопском репертоару од 23. марта, а у главним улогама, поред самог Мекгрегора, јесу Дакота Фенинг и Џенифер Конели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво