Моника Белучи водитељка 70. Канског фестивала

Италијанска глумица Моника Белучи биће водитељка на отварању и на затварању 70. Међународног филмског фестивала у Кану, пренела је телевизија „Канал плус“.

Француског глумца и комичара Лорана Лафита, који је водио церемонију прошле године, 52-годишња Моника појавиће се на позицији домаћина Фестивала у Кану. Пре Лафита домаћин је два пута био Ламбер Вилсон, а пре тога звезда филма Чудесна судбина Амелије Пулен, флумица Одре Тоту.

Шпански редитељ Педро Алмодовар биће председник жирија 70. издања најзначајније светске филмске смотре која ће бити одржана од 17. до 28. маја.

Телевизија Канал плус, која је копродуцент и има ексклузивна права за пренос церемонија Канског фестивала, навела је у саопштењу да Моника Белучи има дугу историју пријатељства с тим фестивалом, где се први пут појавила 2000. године да представи филм Под сумњом Стивена Хопкинса.

Лепа глумица била је чланица жирија 2006. године када је председавао Вонг Карваи.

„Моника Белучи се с лакоћом сналази у свим жанровима, од комедије до драме“, наводи се у саопштењу и додаје да је играла за престижне редитеље као што су Бертран Блије, Данијела Томпсон, Франсис Форд Копола, Тери Гилијам, Мел Гибсон, Сем Мендес, Спајк Ли и да је недавно укључена у трећу сезону серије Твин Пикс Дејвида Линча, а да њен нови филм, На млечном путу редитеља Емира Кустурице излази у Француској 12. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи