Како је Ворен Бити направио пометњу на додели Оскара

Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна до које је дошло када су Феј Данавеј и Ворен Бити за најбољи филм грешком прогласили „Ла-ла ленд“. Глумац је појаснио шта се заправо десило на сцени. Америчка филмска академија најавила покретање истраге.

Агенције истичу да је први пут да се направила тако велика грешка на додели најважнијих филмских награда.

Грешка је исправљена тек пошто је већи део екипе Ла-ла ленд преузео награду.

Бити каже да му је дата погрешна коверта.

„Желим да вам кажем. Отворио сам коверту и на њој је писало 'Ема Стоун, Ла-Ла Ленд'. Зато сам толико дуго гледао у Феј и у вас. Нисам покушавао да будем забаван“, рекао је Бити, преноси Ројтерс.

Да је тако било, потврдио је и редитељ победничког филма Месечине Бери Џенкинс.

„Мислим да ми се живот не може драматичније променити него за ових 20-30 минута“, рекао је редитељ Месечине Бери Џенкинс.

Следи истрага

Америчка филмска академија покренуће истрагу због грешке на додели Оскара, коју је агенција АП назвала најнепријатнијим тренутком у историји ове награде и шоу-бизниса уопште.

Фирма која је задужена за пребројавање гласова и за коверте са именом победника на додели Оскара већ више од 80 година извинила се због тог инцидента.

Када су представници фирме схватили да је дошло до грешке, потрчали су на сцену да то исправе – али прекасно, рекли су званичници за АП.

Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна до које је дошло када је Феј Данавеј за најбољи филм прогласила Ла-ла ленд, а глумац Ворен Бити је потом у бекстејџу појаснио шта се догодило.

„Хвала богу што нас је било двоје на сцени“, додала је Феј Данавеј, која га је потом запитала коме треба то да каже. „Свима“, рекао је Бити у бекстејџу.

У том тренутку је један службеник обезбеђења покушао да узме праву коверту, а Бити је рекао: „Обезбеђење је неће добити. Ја ћу је дати Берију Џенкинску, редитељу Месечине“.

Бити је такође одбио да покаже коверту неком другом, наводи АП.

Та хаотична сцена одмах је избила на врх листе најзанимљивијих момената доделе Оскара. Чак је и превазишла сцену из 1974. године, када је голи мушкарац протрчао сценом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво