„Месечини“ највише филмских награда Спирит

Остварење Берија Џенкинса „Месечина“ освојило је шест признања укључујући за најбољи дугометражни филм на додели Независних награда Спирит у Калифорнији.

„Месечини“ највише филмских награда Спирит „Месечини“ највише филмских награда Спирит

Џенкинсов филм о одрастању освојио је сваку награду за коју је био номинован на 32. издању Независних награда Спирит, одржаном дан уочи церемоније доделе Оскара. Филм Месечина (Moonlight) је између осталог добио награду за режију, сценарио, камеру и монтажу.

Такође је добио награду „Роберт Алтман“ за укупну филмску глумачку поставу.

„Мислим да Месечина постоји због своје инклузивности“, рекао је Џенкинс окружен својим афроамеричким глумцима и продуцентима.

На опуштеној церемонији одржаној јуче у Санта Моники често је било политички обојених изјава.

Глумац Кејси Афлек, који је освојио награду за најбољег глумца за филм Манчестер поред мора, носио је мајицу на којој је на арапском била написана реч љубав.

„Политика ове администрације је одвратна и неће трајати“, рекао је Афлек када је примао награду. Иза сцене говорио је о „бујици застрашујућих вести које свакодневно долазе из Вашингтона“.

За најбољу глумицу награђена је Изабел Ипер за улогу у остварењу Она. Иперова је била у конкуренцији са Натали Портман и Анет Бенинг.

За најбољи први дугометражни филм и најбољи први сценарио награђен је филм The Witch Роберта Егерса.

Најбољи документарни филм је О. Ј: Made in America, а најбољи филм на страном језику је Тони Ердман Марене Адее.

Награда „Касаветис“ за најбољи дугометражни филм направљен за мање од 500.000 долара додељена је корејској драми о геј имигрантима Spa Night Ендруа Ана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи