Оскари вечерас у рукама најбољих!

У театру „Долби“ у Лос Анђелесу касно вечерас биће одржана 89. свечана додела Оскара, награда америчке Академије филмских уметности и наука. РТС преноси церемонију доделе најважнијих признања у свету филма на Првом програму од 2.30. Портал РТС-а такође ће пратити доделу Оскара – у подсајту Магазин сазнајте први ко су овогодишњи добитници позлаћених статуета!

Оскари вечерас у рукама најбољих! Оскари вечерас у рукама најбољих!

Фаворити за престижну филмску награду су мјузикл Ла-ла ленд са рекордних 14 номинација и филмови Месечина (Moonlight) и Долазак (Arrival).

Са доделе ће одсуствовати ирански редитељ Асгар Фархади, чији је филм Трговачки путник номинован у категорији најбољег страног филма.

Фархади је после Трамповог указа о забрани уласка у САД држављана седам већином исламских земаља, међу којима је и Иран, рекао да није прихватљива неизвесност око његовог путовања у САД, и да је зато одлучио да не присуствује додели Оскара, чак и ако му буде дозвољено да уђе у САД.

После две године критика због недостака разноврсности у избору кандидата за Оскара, америчка Академија филмских уметности и наука ове године је номиновала неколико филмова у којима глуме афроамерички глумци, као што је Fences са Дензелом Вашингтоном и Вајолом Дејвис и Месечина са Махершалом Алијем и Наоми Херис.

На додели ће наступити неколико познатих музичара, међу којима Стинг, Џастин Тимберлејк, Џон Леџенд и Лин-Мануел Миранда, који ће изводити песме номиноване за најбољу оргиналну песму.

Овогодишњу, 89. церемонију доделе Оскара, која почиње у 19 часова по локалном времену, преносиће америчка телевизијска мрежа Еј-Би-Си, а домаћин свечаности биће водитељ и глумац Џими Кимел.

РТС преноси церемонију доделе најважнијих награда у свету филма од 2.30, на Првом програму. Портал РТС-а такође ће пратити доделу Оскара – у подсајту Магазин сазнајте први ко су овогодишњи добитници позлаћених статуета!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара