Карлосу Саури уручен Златни печат Југословенске кинотеке

Чувеном шпанском редитељу Карлосу Саури, почасном госту Феста, вечерас је у Југословенској кинотеци уручен Златни печат те институције за укупан допринос светској кинематографији.

Карлосу Саури уручен Златни печат Југословенске кинотеке Карлосу Саури уручен Златни печат Југословенске кинотеке

Редитељу који иза себе има 43 филма Златни печат је уручио управник Музеја Југословенске Марјан Вујовић након пројекције Сауриног филма Jota de Saura.

Захваљујући се на вредном признању Саура је истакао да је веома изненађен.

„Нисам очекивао ову вредну награду. Захваљујем се Југословенској кинотеци. Јако ми је драго што су људи у Србији заинетерсовани за моје филмове“, наводи Саура.

Нагласио је да је јако лепо што се стари филмови чувају и памте.

„Улога институција као што је Југословенска кинотека је да чува и приказује старе филмове новим генерацијама које немају прилике да погледају“, истиче Саура.

Марјан Вујовић је нагласио да смо током претходних деценија са великом пажњом и љубављу гледали филмове Карлоса Сауре и радовали се сваки пут када би их изнова приказивали у Југословенкој кинотеци.

„Поводом стогодишњице филма, Југословенска кинотека је установила своју најзначајнију награду Златни печат кинотеке који је до сада добило свега тридесетак истакнутих редитеља, глумаца и филмских радника из света али и из Србије. Изузетна нам је часта да је Карлос Саура од вечерас међу њима“, закључио је Вујовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи