Златни медвед мађарском филму „О телу и души“

Мађарски филм „О телу и души“ редитељке Илдико Ењеди добитник је овогодишњег Златног медведа, 67. Међународног филмског фестивала „Берлинале“. Сребрни медвед у рукама Финца Акија Каурисмакија.

Златни медвед мађарском филму „О телу и души“ Златни медвед мађарском филму „О телу и души“

Остварење О телу и души је поетична љубавна прича о мушкарцу и жени који се желе али не успевају да комуницирају, осим у сну који деле, у коме се она појављује као кошута, а он као јелен.

„Желели смо једноставан филм, јасан као вода из извора и нисмо знали да ли ће нас публика следити јер се овај филм гледа само са срцем пуним великодушности“, рекла је редитељка када је примала главну награду „Берлинала“.

Финац Аки Каурисмаки награђен је Сребрним медведом за најбољег редитеља, за драму о избеглицама The Other Side of Hope.

Најбољи глумци гестивала су јужнокорејска глумица Ким Мин-хи и Аустријанац Георг Фридрих.

Ким Мин-хи награђена је за улогу у филму свог сународника Хенг Санг-суа On the Beach at Night Alone, а Георг Фридрих за улогу у Bright Nights где тумачи оца који покушава да успостави контакт са сином тинеџером током пута у Норвешку.

Сребрни медвед и велика награда жирија додељена је филму Фелисите (Felicite) француско-сенегалског редитеља Алена Гомија.

Чилеанац Себастијан Лелио добио је награду за сценарио за Una mujer fantastica, портрет трансродне жене. Глумица Данијеа Вега, и сама трансродна, била је међу фаворитима за награду за најбољу женску улогу.

Награда Алфред Бауер, у сећање на оснивача фестивала која се додељује остварењу које отвара нове перспективе додељена је филму Покот пољске редителље Ањешке Холанд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво