Сутра почиње Фестивал европског филма у Београду

Фестивал европског филма биће одржан у Београду од 23. до 30. јануара, а на програму су савремена филмска остварења из 15 земаља Старог континента. Фестивал организују Делегација Европске уније у Србији и ЕУ инфо центар у сарадњи са амбасадама земаља чланица ЕУ.

У понедељак, 23. јануара у 18 часова, фестивал ће отворити аустријски филм Лаку ноћ, мама, а на репертоару су и остварења из Данске, Португала, Аустрије, Мађарске, Литваније, Румуније, Белгије, Француске, Кипра, Хрватске, Италије, Холандије, Бугарске, Немачке, Шведске.

Ревија ће бити затворена пројекцијом шведског филма Палме, који говори о животу бившег шведског премијера Улофа Палмеа, у понедељак 30. јануара у 20.30. сати.

То је трећи део петог узастопног Фестивала европског филма који Делегација ЕУ и ЕУ инфо центар организују у сарадњи са амбасадама земаља чланица ЕУ и градским културном центрима.

Фестивал је 2016. године унео новину јер је најпре организован у градовима у унутрашњости Србије, па потом у Београду.

Савремена филмска остварења тако су у мају, а затим и у октобру и новембру, видели гледаоци у девет градова, почев од Новог Сада, где је Фестивал отворен, преко Ниша, Шапца, Лесковца, Пријепоља, Прокупља, Обреновца, Ужица и Неготина.

У Београду, филмови ће бити приказивани у ЕУ инфо центру у 18 и 20.30 сати. Улаз је бесплатан, али су гледаоци обавезни да претходно преузму улазнице у ЕУ инфо центру.

Програм Фестивала европског филма у Београду доступан је на Фејсбук страници ЕУ инфо центра. Званични хаштаг је #EUfilmFest.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи