Петиција против Поланског као домаћина доделе „Цезара“

Oдлуку да контроверзни режисер Роман Полански буде изабран за председавајућег доделе „Цезара“ тамошња министарка за женска права Лоранс Росињол оценила је као „изненађујућу и шокантну“. Покренута је и петиција да се поништи та одлука и изабере други председавајући жирија 42. доделе француских Оскара.

Избор 83-годишњег Поланског за домаћина доделе „Цезара“ показује „равнодушност у погледу злодела за које је он оптужен и својеврсно банализовање силовања“, рекла је француска министарка Лоранс Росињол за радио Франс култур, преноси АФП.

Романа Поланског САД кривично гоне већ скоро 40 година због силовања 13-годишње девојчице у Лос Анђелесу, подсећа француска агенција.

Росињолова је истакла да је „изненађујуће и шокантно да случај силовања има тако мали значај у животу једног човека“.

Одлука да се Поланском укаже част да председава свечаној додели „Цезара“ разгневила је женске групе, а многе су путем друштвених мрежа позвале на бојкот тог догађаја који ће преносити телевизија.

Петиција којом се позива на поништење одлуке о именовању Поланског за председника жирија 42. доделе „Цезара“, која ће бити одржана у Паризу 24. фебруара, до петка је прикупила више од 42.000 потписа.

Међутим, Француска академија филмских уметности и технологија поздравила је Поланског као „незаситог естету“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи