На овогодишњем „Кустендорфу“ приказани филмови храбрих аутора

Синоћ је на Мећавнику затворен 10. „Кустендорф“. Уз оцену да су ове године приказани филмови аутора који су били храбри и своје идеје реализовали различитим технологијама, почела је свечаност на којој су прво додељене дипломе свим учесницима, а затим и награде најбољим.

Златно јаје освојио је израелски филм Трн и редитељ Михаел Алалу – љубавну причу у којој главни јунак чини све како би повратио девојку.

Редитељ се захвалио жирију којем се допао његов филм, својој екипи и Јелени Гавриловић која му је помогла да га сними.

„Ја сам други пут на овом фестивалу који је најчудеснији фестивал на целом свету. Као што ви кажете, право лудило. На крају, хвала свима вама који волите филм“, додаје аутор.

Сребрно јаје добила је Данкиња Тоне Отили за филм Лулу у стварном животу, за необичну причу о виртуелном сазревању која преиспитује љубавне везе и односе.  

„Ово ми је све на свету. Ништа нисам знала о фестивалу а тако је био инспиративан за мене. Селекција и људи које сам срела су дивни. Хвала много“, каже редитељка Отили.

Бронзано јаје припало је швајцарско-аргентинском филму Низ грло Матеа Гариља. Жири је одлучио да специјална награда буде додељена италијанско-француском остварењу Тишина.

Награда „Вилко Филач“ за најбољу фотографију припрала је Андреју Маики за руски филм Први.

Оснивач фестивала Емир Кустурица одлучио је да се установи нова награда за најпоетичнији филм и овога пута је то бугарско остварење Пре сна.

Најбољи по оцени жирија са „Кустендорфа“ одлазе с наградама, а остали аутори и гости са драгоценим искуством да се вреди борити за идеје и за своје филмове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво