Филм "Santa Maria della Salute" за седам дана видело 25.000 људи

Остварење сценаристе и редитеља Здравка Шотре "Santa Maria della Salute" је за мање од седам дана видело 25.000 гледалаца у 26 биоскопа широм Србије. Филм је снимљен у копродукцији „Вижнтима“ и РТС-а, а дистрибутер филма је „Арт виста“.

Филм "Santa Maria della Salute" за седам дана видело 25.000 људи Филм "Santa Maria della Salute" за седам дана видело 25.000 људи

Свечане премијере, уз присуство екипе филма, након Београда и Новог Сада, одржане су и у Крагујевцу, Краљеву и Нишу, а филм је до сада видела и публика у Вршцу, Кикинди, Крушевцу, Лазаревцу, Панчеву, Темерину, Врњачкој Бањи, Пожаревцу, Бајној Башти, Инђији.

Наредних недеља филм ће се приказивати у више од сто биоскопа и у местима без дворана, путем мреже покретних биоскопа – „Мобил три-де синема Србија“ (Mobil 3D Cinema Srbija).

Филм о љубави, која је овековечена најлепшом песмом српског романтизма Santa Maria della Salute, оживљава романтично доба Ленке Дунђерски и Лазе Костића и на филмско платно доноси узбудљиву, интригантну и емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности и 29 година млађе ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског.

Лик Ленке Дунђерски дочарала је Тамара Алексић, док славног Лазу Костића тумачи Војин Ћетковић. У филму, између осталих, глуме и Небојша Илић, Александар Берчек, Тихомир Станић Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михајловић, Срђан Тимаров, Мики Крстовић, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић...

Директор фотографије је Веселко Крчмар, аутор музике Војкан Борисављевић, костимограф Иванка Крстовић, сценограф Дејан Анђелковић, монтажер Петар Путниковић, а извршну продукцију потписју Драган Ђурковић и Дејан Луткић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво