Марија Шнајдер није знала за сцену силовања у „Последњем тангу у Паризу“

Сцена силовања из остварења „Последњи танго у Паризу“ једна је од култних сцена у историји кинематографије. Мало је познато, међутим, да Марија Шнајдер уопште није знала за ту сцену нити је пристала на њу.

Режисер Бернардо Бертолучи је открио да је на снимању тајно преговарао са Марлоном Брандом о снимању сцене силовања, без обавештавања Шнајдерове о томе.

Бертолучи је у интервјуу за холандску телевизијску емисију „Колеџ тур" признао да се, након завршетка снимања, Марија и он више нису видели, јер га је замрзела.

На питање зашто, познати режисер је рекао да је сцена са путером крива, пошто су на идеју за њу он и Брандо дошли јутро пре снимања.

„Јели смо. На столу је био багет и путер. Само смо се погледали и без речи знали шта хоћемо", испричао је Бертолучи.

Режисер је истакао да је више него свестан да је био грозан према Марији зато што јој није рекао за своју замисао.

„Желео сам њену реакцију као девојке, а не као глумице. Желео сам да видим њену реакцију понижења", објаснио је Бертолучи, додајући да се и даље, после свих година, осећа одвратно због тога.

„Да бисте правили филмове, мислим да морате бити потпуно слободни. Нисам желео да Марија глуми понижење и бес. Желео сам да Марија све то заиста осети", закључио је Бертолучи.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара