„Пожар на мору“ на фестивалу „Слободна зона“

Италијански документарни филм „Пожар на мору“ Ђанфранка Розија наћи ће се на програму фестивала „Слободна зона“, који ће бити одржан од 10. до 15. новембра у Београду, Новом Саду и у Нишу.

Како је саопштено, победник овогодишњег 66. филмског фестивала у Берлину је филм Пожар на мору, остварење које скида медијско-сензационалистичку маску са највеће трагедије у савременој историји још од Холокауста и открива људску страну акутелног избегличког проблема.

Радња филма се одвија на италијанском острву Лампедуза, које је деведесетих година 20. века постало метафора најмасовнијег и најсмртоноснијег транзита стотине хиљада мушкараца, жена и деце ка Европи.

Без представљања људи кроз суморну статистику и семантичке конфузије мигрант или избеглица, филм је фокусиран на тематику њихове борбе за право на слободу и бољи живот.

Филмски фестивал „Слободна зона“ обухватиће укупно 50 играних и документарних остварења из целог света, међу којима су Чујте и почујте: Маштарије о новом конектованом свету, Sing street, Најсрећнији дан у животу Олија Макија, Zero days, Неруда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи