„Убице мог оца“ – жанровско освежење у домаћем ТВ етру

Нова играна серија „Убице мога оца“ – од недеље, 23. октобра на Првом програму РТС-а, после Дневника. Редитељ је Предраг Антонијевић, који са Наташом Дракулић потписује и сценарио.

Популарност криминалистичких серија у свету, чија је окосница заобилажење закона, корупција, убиства, закулисне игре, константа је већ деценијама. Убице мога оца свакако ће бити жанровско освежење у домаћем телевизијском етру.

Кроз 10 епизода суочићемо се са разоткривањем само једног, али компексног убиства, што је форма својествена америчким крими-серијама.

„Инспирацију смо добили управо из свих тих серија, скандинавских, америчких, које сви волимо годинама, деценијама, а конкретан случај је из вести која је осванула на ТВ страни Политике", објашњава Наташа Дракулић, косценариста серије.

„Мали историјски тренутак за нашу кућу је прва криминалистичка серија са савременом тематиком – Убице мога оца. Надам се отварању једног новог жанра на РТС-у", каже уредник серије Марко Новаковић.

У средишту заплета је смрт недужне девојке, ћерке познатог бизнисмена. Ликови су сложени и као такви инспиративни за глумце. У борби за истину неки ризикују и сопствени живот – попут инспектора који добија први велики случај у каријери.

„То су јурњаве кроз Београд, то је пуцњава, све оно што је сан сваког дечака", додаје глумац Вук Костић.

Катарина Радивојевић каже да први пут игра једну моћну жену, жену која је изузетно рањива, која је остављена.

Серије попут ове се често не заустављају само на једној сезони. Нови замршени криминалистички случајеви доносе могућност за нови наставак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи