Нови „Бен Хур“ од 1. септембра у биоскопима

Римејк фимског класика „Бен-Хур - Прича о Христу“ од 1. септембра почиње да се приказује у домаћим биоскопима, најавио је дистрибутер.

Требало је 39 година да би се појавио филм који би Америчка филмска академија наградила са 11 Оскара, јер до “Титаника“, ниједан филм није успео да надмаши епску причу „Бен Хур“.

Како изгледају нове борбе римскиих и македонских галија, колико је технологија допринела узбудљивијим тркама двоколица, домаћа публика која памти филм из 1959. године моћи ће да се увери већ од првог дана септембра.

Редитељ нове верзије приче о пријатељству и издаји, Тимур Бекмамбетов и сам је оклевао да сними римејк филма који је дубоко утицао на култру 20. века.

Бекмамбетов објашњава да се на наговор продуцента ипак усудио, јер иако се радња дешава пре две хиљаде година, емоције ликова и њихова дела су такви да се с њима могу поистоветити и модерне генерације.

„На много начина ми и даље живимо у Римском царству, живимо с његовим вредностима, а моћ, похлепа и успех владају светом, људи покушавају да успеју у оштрој конкуренцији, а само неки остваре праве људске вредности као што су сарадња и опроштај“, истиче редитељ.

Бен Хур је епска сторија о принцу Јуди Бен Хуру, ког је лажно оптужио за издају његов усвојени брат Месала, официр у римској војсци. После више година проведених у ропству, Јуда се враћа у своју домовину да се освети, али проналази искупљење.

Легендарну улогу Чарлтона Хестона сада игра Џек Хјустон, Месала игра Тоби Кебел, а уз њих у филму глуме и Назанин Бониади, Родриго Санторо и Морган Фримен.

Иако је филм најављиван као један од овогодишњих блокбастера, чини се да у Америци није успео да испуни очекивања продуцената, али како преносе агенције, творци филма се надају већем успеху у иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи