Шест понуда за извршну продукцију серије о Немањићима

Стручна комисија је у просторијама Радио-телевизије Србије обавила отварање тендерских понуда за извршну продукцију домаће серије „Крунисање Стефана Првовенчаног: Прва немањићка краљевина“.

Комисију која је отварала понуде чине Марко Новаковић, одговорни уредник драмског и серијског програма РТС-а и председник комисије, као и чланови комисије – Мишко Милојевић, заменик главног и одговорног уредника Културно-уметничког програма РТС-а, Владана Васић из правне службе РТС-а, Катарина Голубовић из службе за финансије РТС-а и Божана Стевић Јевтић, секретарка конкурса.

На адресу Јавног медијског сервиса Србије до 31. јула, до када је био рок за пријаве, стигло је шест понуда фирми које су конкурисале за јавни позив за извршног продуцента.

Пријаве су послале "Emotion Production", "Contrast Studios", "Eye to Eye", „Кошутњак филм“, "Vision Team" и "Cine Planet", све са седиштем у Београду.

Комисија је констатовала да су све пријаве садржале релевантну документацију неопходну да би конкурс био успешно обављен.

Понуђачи ће у наредном периоду доставити своје елаборате, након чега ће бити донета коначна одлука о томе која ће продукцијска кућа, у сарадњи са РТС-ом, реализовати тај значајан пројекат.

Сценарио серије која садржи 12 епизода изабран је на анонимном конкурсу РТС-а, а написао га је Гордан Михић. Снимање серије требало би да почне до краја године, а емитовање у јесен 2017, у години када се обележава јубилеј крунисања Стефана Првовенчаног.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 09. авг 2016, 00:58) - anonymous [нерегистровани]

uloge

Stefan Nemanja - Aleksandar Berček
Vukan - Žarko Laušević
Stefan- Vojin Ćetković
Sava - Lazar Dubovac
Radoslav - Aleksandra Radojičić
Vladislav - Petar Strugar
A bilo bi lepo u seriji videti i Nebojšu Dugalića, Ivana Bosiljčića, Andreja Šepetkovskog.

(петак, 05. авг 2016, 22:28) - Veljko Živković [нерегистровани]

Veljonius992

Коначно добијамо серију о Немањићима! Ја бих изабрао Танасија Узуновића или Воју Брајовића или Микија Манојловића или Томислава Трифуновића као Стефана Немању, Растка Лупуловића или Светозара Цветковића или Гојка Балетића као Светог Саву, Пеђу Бјелца или Бранислава Трифуновића као Краља Стефана Првовенчаног, Вука Костића или Сергеја Трифуновића као Вукана Немањића, Уроша Јовичића као Краља Радослава, Петра Стругара као Краља Владислава, Ненада Јездића као Краља Уроша, Милоша Тимотијевића као Краља Драгутина, Богдана Диклића као Краља Милутина, Миодрага Кривокапића или Драгана Јовановића као Краља Стефана Дечанског, Војина Ћетковића или Жарка Лаушевића или Бранимира Поповића као Цара Душана, Милоша Биковића као Цара Уроша у серији о Немањићима! Серија „Прва Немањићка краљевина“ биће много најгледанија у свим регионима, биће много одлична и добра серија!