Београд у боливудском филму видело три милиона људи

Боливудски блокбастер "Oopiri", римејк француског филма „Недодирљиви“ који је прошле године сниман на улицама Београда, тренутно се приказује у више од 1.000 биоскопа у Индији и за три недеље видело га је више од 3,5 милиона гледалаца.

У знак захвалности, индијска продукцијска кућа „ПВП филмс“ направила је монтажу сцена сниманих у главном граду Србије са поруком: „Београде, хвала на љубави и подршци“.

Извршну продукцију са српске стране водио је "Clockwork Production", чији извршни директор Алек Цонић истиче да велики успех филма Oopiri ставља Београд на мапу градова погодних за снимање филмова и пружа шансу граду да од филмске индустрије почне да зарађује милионе, попут неких других градова у окружењу.

„Снимање првог боливудског филма у Србији за нас је представљало изузетну част. Показали смо да имамо филмске стручњаке који раме уз раме могу да раде са највећим светским продукцијама, на шта сам јако поносан. Град Београд и све градске службе изашле су у сусрет свим захтевима снимања у најкраћем року, а наши суграђани показали гостопримство и велику толеранцију“, нагласио је Цонић.

Цонић сматра да филм Oopiri отвара врата и за друге индијске продукције.

„Ако се у Бугарској годишње сними између 30 и 40 великих филмова, не постоји разлог да се у Србији не сними макар 10“, каже извршни директор продукције "Clockwork" и додаје да Чешка од страних филмских продукција годишње инкасира и до 270 милиона евра.

Филм Oopiri је прво остварење индијске продукције које је снимано у Србији.

У главним улогама су индијске звезде Акинени Нагарјуна и Карти Сивакумар, или како кажу продуценти „индијски Харисон Форд и Том Круз“.

Радња прати живот милијардера везаног за инвалидска колица, коме долази нови старатељ да брине о њему, њихове различите погледе на свет и пријатељство које се рађа између двојице наизглед неспојивих људи.

Снимање у Београду је трајало 20 дана, а велика филмска екипа привлачила је пажњу многих Београђана, који су пратили вратоломије каскадера по улицама главног града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се