Јасна Ђуричић сваку улогу претвара у главну

Власницу најзначајнијих награда – „Добричиног прстена“, награде „Жанка Стокић“, Стеријиних и других признања – глумицу Јасну Ђуричић, публика летњих филмских фестивала гледа у остварењу Милоша Радовића „Дневник машиновође“. Ту црну комедију публика је већ наградила на Фестивалу у Москви, а затим и на Фестивалу европског филма на Палићу.

Јасна на сцени и филмском платну може све – да сваку улогу претвори у главну, да својим умећем и појавом натера сузе на очи и насмеје до суза. На „ти“ је са Шекспиром, Кољадом, Нушићем, Ацом Поповићем. Улога у филму Дневник машиновође, који у септембру улази у српске биоскопе, њено је најновије остварење.

„Ово је филм који није прича само о машиновођама, ово је прича о свима нама, прича о животу и смрти на другачији начин“, каже Јасна Ђуричић.

Иако је жене попут Сиде из Дневника машиновође до сада играла у позоришту, али не и у филму, каже да је реч о филмском наслеђу.

Говорећи о наградама, каже да су поприлично рано стизале и у професији и у животу.

„У професији сам много рано играла улоге које ми нису по годинама припадале. Немам утисак да сам срљала, да сам журила била бих на неким другим местима“, објаснила је прослављена глумица.

Седамнаестог септембра Јасна је на сцени Југословенског драмског позоришта, као Гертруда у Хамлету.

Остали аутори: Снежана Стаменковић Јојић
број коментара 0 Пошаљи коментар