Захуктава се снимање РТС-ове серије „Убице могa оца“

Серију „Убице могa оца“ аутори најављују као пројекат какав до сада није виђен на овим просторима. После двадесетак дана снимања, глумац Вук Костић каже да ће пред гледаоцима бити напета радња са сложеним ликовима. Редитељ Предраг Антонијевић наглашава да се случај једног убиства решава кроз 10 веома занмљивих епизода. На мале екране серија стиже крајем октобра.

Радња нове РТС-ове серије одиграва се у Београду, у садашњем времену. Mлади инспектор Александар Јаковљевић, кога игра Вук Костић, добија први велики случај - решавање убиства ћерке јединице угледног грађевинског предузимача.

Паралелно са истрагом, која иде у неколико праваца, Александар је и растрзан између две жене са којима ради на случају: младе лаборанткиње стажисткиње Јелене (Нина Јанковић) и јавног тужиоца Марије (Катарина Радивојевић) са којом је у вези.

Александар открива и да је и смрт његовог оца, некадашњег полицијског инспектора, мистериозна и повезана са смрћу невине девојке. Потпуно сам, у борби за истину, ризиковаће и сопствени живот.

„Лепо проводимо дане на сету, сваки дан нешто ново радимо и сваки пут ме нешто ново одушеви. Први пут сам са значком на правој страни закона и то ме највише одушевљава. Увек сам желео да играм једну такву улогу. Ово је крими-серија где гледалац до последње секунде не може да препозна пријатеље од непријатеља“, рекао је за РТС Вук Костић.

Криминалистичке серије, у последњих пар деценија, једна су од главних карика ТВ продукције највећих светских телевизија. Таква врста серије веома често се не зауставља на само једној сезони већ се отвара могућност за наставак серијала преко новог замршеног крими случаја.

„Прича је као што већ знате о криминалу. Спремао сам се тако што сам читао, а волим и да гледам стране криминалистичке серије као и већина људи, али без обзира на то овај пројекат је свој, има свој печат, одлична је прича и мислим да ће бити јако гледано. Серија се снима четири месеца, а ја сам до сада радио и филмове које смо снимали и по годину дана“, рекао је Славко Штимац, један од протогониста серије. 

Коментаришући то колико му недостају велике продукције, популарни глумац је рекао да није битно колико је продукција велика него шта на крају изађе из тога.

„На крају вас нико не пита колико дуго сте снимали, колико сте имали средстава, то је небитно, битно је да сте имали шта да кажете“, закључио је Штимац.

Улога једног од млађих инспектора поверена је глумцу Марку Јанкетићу. 

„Играм младог испектора за увиђаје и човека који је укључен у истрагу убиства, то клупко које се касније одмотава и мрежа тих односа. Одговара ми читава прича, мислим да је занимљива, да држи шажњу, узбудљиво је доста. Нисмо имали прилике до сад да тако нешто радимо, ово је потпуно ново искуство за мене. Мислим да је ово пројекат који има шансу да буде веома гледан и да направи нешто ново на нашим просторима“, оценио је Јанкетић.

Уредник серије Убице могa оца је Марко Новаковић, сценаристи су Наташа Дракулић и Предраг Антонијевић, директор фотографије Милош Кодемо, сценограф Јелена Милиновић, костимограф Миомирка Баиловић, сниматељ звука Михаило Стевановић, а монтажер Филип Дедић.

У глумачкој екипи су и Тихомир Станић, Нина Јанковић и Катарина Радивојевић а бројну глумачку поделу чине још и Небојша Глоговац, Елизабета Ђоревска, Драган Мићановић, Наташа Нинковић, Пеђа Бјелац, Јелисавета Орашанин, Мирјана Карановић, Александар Ђурица и многи други.

Снимање серије Убице могa оца трајаће до средине септембра, а њено премијерно емитовање на програму Радио-телевизије Србије планирано је за крај октобра 2016. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво