Никола Којо режира саркастичну комедију „Стадо“

Сценариста Небојша Ромчевић и глумац и овога пута редитељ Никола Којо почели су снимање саркастичне комедије „Стадо“ о животу иза камере и неизлечивом ентузијазму глумаца.

Када више немате куд морате да будете креативни, каже сценариста Небојша Ромчевић на почетку приче о саркастичној комедији Стадо.

„Очајање води или плакању или зафркавању на тему. То зафркавање је спас“, нагласио је Ромчевић на конференцији за новинаре и објаснио да га је у писању сценарија водила креативна осветољубивост.

Филм Стадо може се, како истиче сценариста, подвести и под документаристику, јер су се многи дијалози њега и Николе Које које су водили преко Вајбера нашли у сценарију.

„Имам у себи довољно општег јада, али сам и довољно матор да се томе смејуљим“, истакао је Ромчевић додајући да му је увек дирљив неизлечиви ентузијазам глумаца који хрле ка катастрофи и да је његов сценарио написан заправо у славу тог глумачког ентузијазма.

Ромчевић је приметио да се позиција глумаца није променила од античког доба и да је перцепција глуме као гламурозног посла такође део те исте глуме.

Никола Којо, који први пут режира, каже да је на том месту требало да буде Горан Гајић, али је он преузео тај посао као идејни творац пројекта након што је Гајићу искрсао посао у Америци.

„Стадо је метафора за нас глумце, али и за читав народ и указује на то како срљамо у животу и не бранимо се од препрека што је карактеристика оваца“, објаснио је Којо и најавио да ће филм да отвори многа питања, па и сама жанровска одредница „сатирична комедија“ указује на то да ће она „гађати у много тога“.

Глумац Зоран Цвијановић очекује да ће Стадо бити успешна комедија пошто нема ниједног глумца који је играо у најгледанијим комедијама последњих 20 година, а да није ангажован у овом остварењу.

Горан Шушљик, који у филму изговара само „да“, каже да је за глумца специфично задовољство тражење израза без речи: „Захвалан сам на овој врсти минијатуре и надам се да ћу довољно озбиљно да варирам то 'да'“.

Весна Тривалић је рекла да, иако дуго живи у иностранству, тиче је се све што се дешава са глумачком професијом и да јој је због тога драго што учествује у филму, а да се посебно радује сарадњи са Наташом Нинковић.

Марко Гверо је приметио да сви ми дуго већ живимо сатиричну комедију па је због тога Стадо заправо „скриптовани ријалити“, док Никола Ђуричко тврди да му је задовољство што је део „Којиног јуриша“, те му због тога уопште није битно коју улогу игра.

Предвиђено је да снимање остварења Стадо траје до средине августа, премијера је планирана за 24. новембар, а реч је о делу већег пројекта под називом Класа који би требало да има између 40 и 60 епизода. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво