Од јесени нова криминалистичка серија на РТС-у

Вук Костић, Тихомир Станић, Марко Јанкетић, Нина Јанковић и Катарина Радивојевић протагонисти су нове игране серија РТС-а „Убице мог оца“, чије снимање је почело минуле суботе. Сценаристи су Наташа Дракулић и Предраг Антонијевић, који је и редитељ серије, а извршна продукција поверена је фирми "Work in Progress". Серија ће имати десет епизода, а емитовање је планирано је за крај октобра 2016. године.

Радња серије одиграва се у Београду у садашњем времену. Александар Јаковљевић, кога тумачи Вук Костић, је млади, али већ искусни инспектор, добија први велики случај – решавање убиства ћерке јединице угледног грађевинског предузимача.

Паралелно са одвијањем истраге, која иде у неколико праваца, Александар је растрзан између две жене са којима ради на случају: младе лаборанткиње-стажисткиње Јелене (Нина Јанковић), у коју је искрено заљубљен, и јавног тужиоца Марије (Катарина Радивојевић), са којом је у вези.

„У серији глумим Марију, која је јавни тужилац, врло је озбиљна и у вези је са главним ликом Александром, кога тумачи Вук Костић. Мени се допада пројекат, зато што то није уобичајено за наше услове, подсећа ме на америчку серију Прави детектив па ми је то врло интересантно“, каже Катарина Радивојевић за РТС. 

Александар открива да је смрт његовог покојног оца, некадашњег полицијског инспектора, мистериозна и на чудан начин повезана са смрћу невине девојке. Потпуно сам, у борби за истину ризиковаће и сопствени живот.

Према њеним речима, заплети су јако добри зато што су непредвидиви.

„Играм донекле моћну, а донекле рањиву жену, а пре свега са извесном тајном, што ми се јако допада. Серија је јако неизвесна до самог краја и говори о нашем времену и стварима које се свакодневно дешавају и тичу се закона и криминала. Данас смо дошли до мог коначног изгледа да он буде нежнији, озбиљнији да не буде сувише провокативан, а опет да буде интригантан“, навела је глумица Катарина Радивојевић.

Криминалистичке серије, у протеклих пар деценија, једна су од главних карика ТВ продукције највећих светских телевизија. Таква врста серије веома често се не зауставља на само једној сезони већ се отвара могућност за наставак серијала преко новог замршеног крими-случаја.

„Ово је једна од оних улога коју глумац може само да пожели, зато што су одлично написани ликови. Има шта да се игра. Доста је тајанствено све, а ликови су јако сложени. Мислим да су се сви глумци обрадовали својим улогама и заиста верујем да ће ово бити једна од оних серија на РТС-у на које ћемо сви бити поносни“, објашњава за РТС Тихомир Станић, који тумачи улогу шефа полиције Марјановића.

Уредник серије је Марко Новаковић, директор фотографије је Милош Кодемо, сценограф Јелена Милиновић, костимограф Миомирка Баиловић, сниматељ звука Михаило Стевановић, а монтажер Лана Вукобратовић.

„Серија Убице мог оца је почетак једне надам се лепе традиције те врсте серија на домаћим телевизијама“, рекао је уредник серије Марко Новаковић.

У главним улогама појављују се Вук Костић, Тихомир Станић, Марко Јанкетић, Нина Јанковић, Катарина Радивојевић, а бројну глумачку екипу чине још и Небојша Глоговац, Елизабета Ђоревска, Драган Мићановић, Наташа Нинковић, Пеђа Бјелац, Јелисавета Орашчанин, Славко Штимац, Мирјана Карановић, Александар Ђурица...

Серија ће имати десет епизода, а емитовање је планирано за крај октобра 2016. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво