Смотра европских некомерцијалних остварења у Шапцу

Фестивал европског филма ове године, осим у Београду, у још осам градова Србије. Захваљујући Делегацији ЕУ и ЕУ инфо центру, мање познату некомерцијалну кинематографију могу видети и Шапчани.

За четири фестивалска дана, Шапчани ће имати прилику да погледају осам филмова најновије европске продукције, али и да сазнају нешто више о земљама из којих долазе.

Ричард Маша, први секретар делегације ЕУ у Србији, истакао је да Шабац нема биоскопе и да верује да овај фестивал даје шансу грађанима да виде продукцију европских филмова.

Фестивал европског филма у Шапцу представиће различите жанрове. 

Олоф Палме научио је да чита са четири године а следећи породичну традицију уписао је права.

Документарни филм о животу некадашњег премијера Шведске који је убијен пре три деценије, снимљен је 2012. године.

Према речима Драгана Бујишића из Шапца, реч је о првом фестивалу у Шапцу на којем у центру пажње неће бити холивудске пародије и високобуџетна остварења, већ висококвалитетни филмови.

„Прави уметнички филмови. То је Шапцу потребно да публика схвати праве вредности филма“, нагласио је Бујишић.

Пројекције су бесплатне, а наставак Фестивала заказан је за јесен када ће публици у Србији бити представљено још девет филмова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи