Синиши Павићу награда за допринос комедији

Познати сценариста Синиша Павић добио је награду за свој допринос комедији и положају сценариста у Југословенској кинотеци у оквиру Међународног фестивала филмске комедије - „Комедy фест“, а награду му је уручила певачица Лепа Брена.

Синиши Павићу награда за допринос комедији Синиши Павићу награда за допринос комедији

„Свако ко ради, претпоставка је, има самопоздање. Истовремено, ако сте озбиљан стваралац, морате бити самокритични, стално сумњате у вредност оног што радите, а та два осећања су стално помешана. Зато је признање које вам дају други нешто што вас уверава да више места има самопуздању, него сумњи“, поручио је Павић. 

Осврнуо се на свој највећи успех, комедију Тесна кожа, као најгледанији домаћи филм свих времена, који је претходио додели награде (фотографија изнад, извор: Promo), истичући да су за тај успех били потребни добар текст и сјајни глумци.

„Ту нема баналности, простаклука, јефтиноће, ниједне атракције која би била скупа и која би попуњавала празнину у филму и одвлачила пажњу од саме приче, ако изузмемо Лепу Брену, која је и тада, као и сада, привлачила публику“, нашалио се творац култних ликова Пантића и Шојића.

Уручујући награду, Лепа Брена је поручила писцу да се нада да је то само подстрек да зна колико га сви цене, воле и колико поштују његов рад. 

„Током 48 година свог стваралаштва, Павић је пружио прилику да се насмејемо, да видимо упечатљиве карактере, глумцима је пружио могућност да направе бравурозне улоге, приказујући једно друштво и време“, мишљење је сценаристе Димитрија Војнова.

Минутом ћутања, присутни у Кинотеци су одали и почаст преминулом глумцу Велимиру Бати Живојиновићу, након чега је приказан филм са Живојиновићем Чудо невиђено, а за који је сценарио писао Синиша Павић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи