„Тетрис“ ускоро постаје филм

Кинески и амерички продуценти планирају да направе научно-фантастични трилер заснован на популарној видео-игри „Тетрис“.

„Тетрис“ ускоро постаје филм „Тетрис“ ускоро постаје филм

Први пројекат новоосноване продуцентске куће „Трешхолд глобал студиос“, која је заједнички подухват компаније „Севен стар воркс“ кинеског инвеститора Бруна Вуа и калифорнијске компаније „Трешхолд ентертејнмент груп“ проуцента Лерија Касанофа биће остварење у којем ће у фокусу бити чувени „Тетрис“.

У филм, за који се зна да ће бити научно-фантастични трилер, биће уложено 80 милиона долара, а снимање ће почети следеће године.

Студио ће правити „међукултурне филмове за светско тржиште“, наводи се у саопштењу продуцентске куће.

Касаноф је додао да видео-игра „Тетрис“ представља „савршен први пројекат за ту стратегију“. Постоје планови да филм буде сниман у Кини и да у њему играју кинески глумци.

Игру „Тетрис“, која се састоји од слагања блокова различитог облика, направио је руски научник Алексеј Пажитнов 1984. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво