Црни каубоји у римејку вестерна „Седам величанствених“

Афроамерички редитељ Антоан Фука одлучио је да направи римејк чувеног каубојског филма „Седам величанствених“ из 1960. године, али с црним глумцима као каубојима, у коме главну улогу има популарни глумац, Дензел Вашингтон.

„Желим да урадим нешто што до сада није нико учинио, како бих у филмској индустрији унео додатну разноликост. Сматрам да је Дензел најбољи за главног каубоја“, открио је Фука Франс пресу.

У филму, који излази крајем септембра, играће осим црних глумаца и јужнокорејски глумац, Ли Бјунг-хун, као и белци Итан Хоук и Крис Прет.

Оригинални филм Седам величанствених редитеља Џона Старџиса, инспирисан је филмом јапанског редитеља Акире Куросаве Седам самураја. Главне улоге играли су Јул Бринер, Илај Волак, Чарлс Бронсон, Стив Меквин, Хорст Бухолц...

Радња је смештена у Мексику, где становници осиромашеног села ангажују малобројну групу америчких револвераша да их одбране од велике банде разбојника.

Седморица величанствених је у глумачкој постави окупила неке од највећих холивудских звезда свог времена и постао је један од најпопуларнијих вестерна свих времена и класични пример тог жанра.

Неколико вестерна, међу којима Ђангова освета и Подлих осам Квентина Тарантина, приказује црне каубоје, али се Холивуду уопштено замера недостатку расне разноликости у филмској индустрији, коју критичари сматрају „сувише белом“.

„Белци су увек хероји. Имају најлепше улоге и спасавају планету од зла... Као да су белци све урадили а то није право приказивање стварности, посебно не у Америци“, изјавио је амерички филмски критичар, Андре Алпортер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво