Филм о Јадранки Стојаковић на деветом „Белдоксу“

Дугометражни документарни филм „Јадранка“ Бранка Лазића о познатој кантауторки Јадранки Стојаковић, која је у уторак, 3. маја, преминула у Бањалуци, биће приказан 13. маја у Дворани Културног центра Београда у оквиру деветог фестивала „Белдокс“.

Стојаковићева је последње дане провела у старачком дому „Каритас“ и тих дана сећала се своје каријере, добрих и лоших ствари које су је задесиле у животу, а документариста Бранко Лазић, уредник документарног програма Радио телевизије Републике Српске, пратио ју је и бележио неиспричане тренутке у њеном животу, причајући уједно и причу о Југославији и сцени које више нема.

Јадранка Стојаковић остаће упамћена као „вољена песникиња несрећно заљубљених“, како се наводи у филму.

Након каријере у бившој Југославији, наставила је живот у Јапану, све до пада на бини 2009. године, који ју је приморао да одустане од концерата и јавних наступа.

Филм доноси мање познате детаље из њеног живота који је чине још интригантнијом.

Мање је познато, на пример, да је волела жестоку гитару, експерименталну и амбијенталну музику, Џексона Полока и да је сањала на јапанском језику.

Филм Бранка Лазића је, како наводе организатори „Белдокса“, збирка фрагмента из њеног живота, испричаних у болесничкој постељи током минуле три године борбе са неизлечивом болешћу.

Остварење Јадранка биће приказано у оквиру српског такмичарског програма „Белдокса“, а редитељ Бранко Лазић биће гост фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи