Филм „Процеп“ Дејана Зечевића од сутра у биоскопима

После премијере на затварању 44. Феста, филм „Процеп“, редитеља Дејана Зечевића, 28. априла стиже у домаће биоскопе.

У научно-фантастичном остварењу продуцената филмова Мамула и Зона мртвих, Лиз Вејд, агент ЦИА, која је „спавач“ у Београду, добија задатак да се придружи тиму српских и америчких агената који су послати да нађу амерички шпијунски сателит који се срушио негде у Србији и да извуку информације које би откриле мистерију зашто је дошло до пада.

Међутим, када стигну на локацију откриће да је уместо сателита нешто друго дошло из свемира, нешто што није са овог света, наводи се у најави дистрибутерске куће „Тарамаунт“.

Док им време истиче, агенти ће морати да се изборе са злом које их окружује и да схвате шта се догодило у свемиру, пре него што наступи апокалипса.

Развој филма Процеп почео је одмах након премијере филма Мамула, кад су продуценти Милан Тодоровић и Марко Јоцић желели да наставе свој успех, а редитељ Дејан Зечевић придружио им се са једноставном идејом - астронаут у подруму у једном српском селу, окружен религиозним иконама и старицом која се моли испред њега.

Тодоровићу и Јоцићу је ово било занимљиво и унајмили су сценаристе Берија Китинга и Милана Коњевића да развију причу.

Оно на чему су инсистирали је да главни лик буде писан искључиво за Кена Форија, који је већ са њима радио на филму Зона мртвих.

Фори се са задовољством прикључио пројекту, јер је сматрао да се главни лик разликује од његових претходних улога.

Иако његов лик на почетку делује као стереотипни херој, он ће се у току приче променити у нешто што је слично лику Џека Торенса у Исијавању, којег је тумачио Џек Николсон.

Катарина Час се прикључила екипи након завршеног снимања филма Дени Колинс у којем игра са Ал Паћином, и Би-Би-Сијеве серије Неми сведок, а глумачку екипу заокружили су српски глумац Драган Мићановић и Монти Маркам, филмски и телевизијски ветеран познат по улогама у остварењима А-тим, Чувари плаже и успешном хорору из 2015. године Ми смо још ту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво