Погледајте трејлер за „Браћа по бабине линије“

Од аутора најгледанијег телевизијског програма на нашим просторима, редитеља и сценаристе Радоша Бајића, овог пролећа нам стиже комедија „Браћа по бабине линије“. То је комедија нарави и менталитета, која креће у сусрет милионском аудиторијуму поштовалаца и гледалаца, које су Радашин, Милашин, Драгојло, син Драган, Радојка, Златана и остали - заувек освојили у култној ТВ серији „Село гори а баба се чешља“.

У освеженој и атрактивној драматуршкој поставци, у комедији Браћа по бабине линије видећемо судар два света. Једног традиционалног, народског, који пркоси глобализацији и од којег по сваку цену желимо да побегнемо и другог новог, увезеног, савременог, такозваног модерног, света опсене, лаких пара - који нам је наметнут као нови културни и цивилизацијски вредносни репер и тренд.

Протагонисте приче смо изместили из добро познатог сеоског амбијента у нове, непознате околности и ситуације. Дали смо им наду да могу преко ноћи променити своје животе на боље и остварити своје снове, уз услов - да се одрекну сами себе.

У животе главних јунака, чувених Петловчана - Радашина и Милашина (Радош Бајић и Милорад Мандић Манда), које на почетку филма затичемо у „нормалном агрегатном стању свађе без икаквог разлога“, једнога дана стиже исто писмо, упућено сваком понаособ.

Они, вођени сном о лепшем животу и решењу свих проблема, сходно инструкцијама које су добили у писму - крећу из Петловца на пут. Само они знају где - и који? Како то у животу често бива, уместо да стигну до Београда где их чека далеки рођак из Аустралије, Радашин ће залутати са тајанственом плавушом (Јелена Гавриловић) у горостасним планинама у којима ричу медведи, а Милашин ће уместо да пре Радашина стигне до „блага“ које га чека, заглавити у село Враново, на планини Соколовица, са које пуца видик на зону безбедности, где шиптарски дронови сваки дан извиђају оно мало Срба који су ту остали. Тако њихово путешествије ка бољем сутра - постаје пут до бескраја.

На овом путу им се придружују и остали радознали становници Петловца. Радојка (Љиљана Стјепановић), Златана (Олга Одановић) и син Драган (Ненад Окановић) крећу у потрагу за Радашином и Милашином. Игром случаја, вођени различитим циљевима, у неком моменту на једном месту се окупљају сви Петловчани, уједињени пред питањем: „Где су браћа по бабине линије“.

Свечана премијера комедије Браћа по бабине линије биће одржана 16. марта 2016. у 20.30 часова, у београдском Сава центру. Карте можете купити на свим продајним местима од данас. Након тога, од 17. марта, почев од биоскопа „Арена Синеплекс“ у Новом Саду, премијере ће бити одржане у свим већим градовима Србије, где ће се публика имати прилику да поздрави глумце и ауторе пројекта, а посредством „Мобил три-де синема“ приказиваће се и у биоскопима широм Србије и региона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво