Фон Трирова катастрофа без срећног краја

Контроверзни дански редитељ, критикован због употребе сцена насиља и секса, снимаће филм о катастрофи. За разлику од већине остварења у овом жанру, „Planet Melancholia" неће имати срећан завршетак.

Пошто је направио излет у свет хорора филмом „Антихрист", дански режисер Ларс Фон Трир опробаће се и у жанру катастрофе, објавио је часопис "Скрин интернешенал" .

Снимање филма „Planet Melancholia", чији је буџет 4,6 милиона фунти, почеће идућег лета, а планиране локације су Немачка и Шведска.

„Нема више срећних завршетака", изјавио је Фон Трир, сценариста и режисер овог остварења, које ће бити снимљено на енглеском језику.

Фон Триров пословни партнер у „Зентропи", продуцент Петер Албек Јенсен рекао је да ће „Planet Melancholia" бити у истом духу као „Антихрист".

„Биће спектакуларних снимака помешаних са онима начињеним камером из руке - али више неће бити одсечених гениталија", прецизирао је Јенсен.

Према његовим речима, филм ће имати и мало романтичног духа. „Биће ту понешто и налик на лорда Бајрона", објаснио је Јенсен.

„Зентропа" је продукцијска компанија, коју је Фон Трир основао са Албек Јенсеном 1992. године, како би осигурао финансијску независност и потпуну креативну контролу над филмовима које снима.

Детаљи о заплету и глумцима биће ускоро саопштени.

Ларс Фон Трир је, заједно са редитељом Томасом Винтербергом, оснивач покрета „догма 95".

То је приступ, који се залаже за снимање независних филмова без употребе скупих ефеката и измена у постпродукцији.

Фон Триров претходни филм „Антихрист" изазвао је велику пажњу јавности због експлицитних приказа сексуалног насиља.

И док је после појављивања тог остварења један број критичара кудио данског редитеља, оптужујући га за мизогинију, други критичари хвалили су озбиљан приступ и његов осећај за визуелно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара