„Норвешка шума" на великом платну

Екранизација популарне књиге Харукија Муракамија „Норвешка шума" биће веран приказ приче романа. Редитељ Тран Ан Хунг, позната и глумачка екипа, а остали детаљи о филму држе се у тајности.

Режисер остварења „Норвешка шума", сниманог по хит роману јапанског писца Харукија Муракамија, изјавио је да ће адаптација бити верна оригиналној причи.

Говорећи на маргинама фестивала у Пусану, у Јужној Кореји, вијетнамско-француски режисер Тран Ан Хунг изјавио је агенцији АП да га је током снимања саветовао и аутор књиге.

Радња романа „Норвешка шума" догађа се 1960-их у Јапану и прати однос једног студента и две жене: девојке његовог покојног школског друга и њене пријатељице из менталне институције.

Књига је названа по хиту „Битлса", омиљеној песми једног од главних ликова.

„Да, наравно да сам се трудио да будем што је могуће више веран (роману)", изјавио је Тран, који, међутим, није желео да открије о чему је разговарао са Муракамијем.

Тран који у Пусану промовише свој трилер "I Come with the Rain", додао је да је „Норвешка шума" сада у фази монтаже и да ће филм у јапанске биоскопе стићи новембра 2010. године.

Изузев глумачке екипе, јапански продуцент детаље о филму држи у тајности.

Канићи Мацујама тумачи лик студента, а Ринко Кикући, која је била номинована за Оскара за епизодну улогу у филму „Вавилон", игра девојку његовог умрлог друга.

Тран је режирао филмове „Мирис зелене папаје" и „Бицикл" који је 1995. године награђен Златним лавом у Венецији.

Писац Харуки Мураками важан је аутор пост-модерне литературе, а у британском листу "Гардијан" је означен као „један од највећих живих романописаца".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво