Тајне јужњачких мочвара

Оскаровац Томи Ли Џоунс у филму "У измаглици" Бертрана Тавернијеа глуми шерифа у малом граду у Луизијани који покушава да уђе у траг масовном убици. Истовремено, леш пронађен у мочвари подећа га на болне тренутке из прошлости, али и наводи да сумњу да су та два случаја некако повезана. Филм ће у Србији премијерно бити приказан 3. новембра, на "Синеманији".

Трилер „У измаглици" ујединио је двојицу ветерана светског филма - америчког глумца, оскаровца Томи Ли Џоунса и чувеног француског редитеља Бертрана Таврнијеа.

Таверније је филм снимио према роману америчког књижевника Џејмса Ли Бурка, чији је, како каже, велики поштовалац.

Томи Ли Џоунс глуми Дејва Робишоа, шерифа у малом граду у Луизијани, на југу САД.

Робишо је у потрази за серијским убицом, одговорним за смрт неколико младих жена, углавном проститутки и девојака које су побегле од куће.

Враћајући се са још једног места језивог убиства, среће холивудску звезду Елрода Т. Сајкса (Питер Сарсгард) који у граду снима филм о грађанском рату.

Снимање филма финасира локални мафијаш и некадашњи Робишоов пријатељ,„Бејби Фит" Балбони (Џон Гудман).

Покушавајући да скрене пажњу шерифу који га је зауставио под сумњом да је пијан сео за волан, глумац га обавештава да су он и његова девојка Кели (Кели Мекдоналд) у мочвари видели делимично распаднуто тело црног мушкарца, везаног ланцима.

Откриће буди болне успомене... Робишо је, наиме, као младић био сведок убиства затвореника везаног ланцима, који је потом бачен у мочвару.

У исто време, Робишо сумња да су убиства девојака и леш пронађен у мочвари некако повезани.

Али, што се Робишо више приближава убици, тако је убица све ближи његовој породици...

„У измаглици" је премијерно приказан почетком године, на Филмском фестивалу Берлину.

Занимљиво је да филм уопште није приказиван у америчким биоскопима, већ је скраћена верзија, у трајању од 102 минута, објављена на ДВД-у.

Оригинална, редитељева верзија, у трајању од 117 минута приказивана је у европским биоскопима.

„У измаглици" је заправо наставак филма снимљеног према претходном роману Џејмса Ли Бурка, „Заточеници неба", у којем је лик Дејва Робишоа тумачио Алек Болдвин.

Тавернијеов филм публика у Србији премијерно ће моћи да види на "Синеманији", 3. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво