Тајна натприродних моћи

Научнофантастични филм о суперхеројима "Push" одиграва се у Хонг Конгу. Када је украдена торба у којој су објашњене тајне натприродних моћи, суперхероји, владини агенти и криминалци почињу потрагу. Премијера у Србији 2. новембра.

Филм "Push", редитеља Пола Мекгуигана, са Дакотом Фенинг, Крисом Евансом, Камил Бел и Џимоном Хунсуом у главним улогама, је прича испуњена сплеткама и акцијом.

Ова научнофантастична прича дешава се у Хонг Конгу, где постоје појединци са моћима телекинезе, телепатије и "гледања" у будућност.

После неуспешног медицинског експеримента, чији је циљ усавршавање лека за појачавање натприродних способности, девојка-субјект огледа успева да побегне и да са собом понесе ташну, у којој се налазе одговори о будућности њене расе.

То нагони агента Хенрија Карвера (Џимон Хунсу) да ангажује све ресурсе како би је пронашао.

Карвер је главнокомандујући "Одреда", тајне организације америчке владе, а такође поседује натприродне способности да своје мисли, сећања и емоције "угура" у ум других људи.

Упознајемо се и са Ником Гантом (Крис Еванс), који је био присутан када су агенти "Одреда" убили његовог оца.

Он поседује способност телекинезе, али још није успео да у потпуности овлада њоме.

Када сретне тринаестогодишњу Кеси Холмс (Дакота Фенинг), која може да предвиђа будућност, придружује јој се са циљем да пронађу одбеглу девојку пре него што то учине агенти "Одреда".

У тој намери их ометају и хонконшки гангстери који их прате, појуре и претуку, јер су и сами сковали планове о томе како треба искористити податке из украдене ташне.

Касније, Ник сазнаје да је особа коју сви траже заправо његова бивша девојка, Кира Хадсон (Камил Бел).

Критичари сматрају да је главни недостатак филма "Push" превелика количина акционих и сцена борбе, док је заплет недовољно развијен.

Такође, критикована је и Евансова глума, за коју сматрају да исувише сличи улози које је имао у филму "Фантастична четворка".

Зато се сматра да је обзиром на квалитет недавних остварења са сличном тематиком ("Мрачни витез"), филму "Push" недостаје много елемената да би прича о суперхеројима била занимљивија.

Па ипак, ово остварење је успело да оствари зараду изнад 38 милиона долара, колико је потрошено на снимање.

У нашој земљи, "Push" ће имати премијеру на "Синеманији" 2. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи