Читај ми!

Боливуд (снима) у Београду

Београд је током последњих десет дана угостио више од 60 чланова филмске екипе из Индије која снима боливудски римејк култног француског филма „Недодирљиви“.

Гости из Индије, наводи се у саопштењу куће "Havas Adriatika", задржаће се у престоници до уторка, 21. јула, преноси Фонет.

"PVP Production", једна од највећих продукцијских кућа у Индији и домаћа продуцентска кућа "Clockwork Production", на различитим локацијама у Београду снимају први боливудски филм у Србији.

У главним улогама су Акинени Нагарјуна и Карти Сивакумар. Како је рекао продуцент филма, Винај Ћилакапати, њих двојица су „индијски Харисон Форд и Том Круз“.

Радња филма прати живот милијардера везаног за инвалидска колица, коме долази нови помоћник који треба да брине о њему, њихове различите погледе на свет и пријатељство које се рађа између двојице наизглед неспојивих људи.

Индијска филмска продукција је највећа на свету, са више од 1.000 филмова снимљених годишње, по чему надмашује чак и Холивудску, па отуда и назив Боливуд.

Снимање једног од тих филмова у Београду отвара врата престонице и другим индијским продукцијама и пружа шансу граду да од филмске индустрије почне да зарађује милионе, попут Чешке, која годишње на тај начин инкасира и до 270 милиона долара.

Скупштина Града и градоначелник Београда Синиша Мали, као и све градске службе, како се наводи, пружиле су пуну подршку овом важном пројекту који Београд ставља на листу "film friendly" градова Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво