Читај ми!

Фабрика смртоносне моде

Једно је знати да одећу коју купујемо и носимо шију радници у најгорим могућим условима, а нешто сасвим друго да се на лицу места суочимо са свакодневним кулуком тих људи, доказује документарац „Фабрика смртоносне моде“.

За потребе документарца Sweatshop. Deadly Fashion (Фабрика смртоносне моде), који је у неколико делова приказан на интернету, норвешки редитељ Јоаким Клевен повео je у Камбоџу троје младих који обожавају куповину како би их на лицу места суочио са тужном реалношћу, преноси Танјуг.

„Каква неправда, какав то живот ти људи имају?“, питали су Фрида, Лудвиг и Аникен који су неколико дана радили у пакленом ритму заједно са запосленима једне текстилне радионице.

„Када смо разговарали са радницима, схватили смо да су баш као и ми, не вреде ништа мање“, рекла је у сузама једна од девојака која је признала да није могла да издржи да ради у тим условима.

Према писању сајта Knack, троје младих је након снимања одлучило да се активно ангажује како би побољшали живот текстилних радника с којим су провели неко време.

Аникен је, такође, оптужила за цензуру Aftenposten, сајт на коjeм је документарац приказиван, јер је забранио учесницима да говоре о фабрикама модне компаније H&М.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво