Награда публике за „Драгоцену"

Победник фестивала у Торонту је филм „Драгоцена", драма о гојазној тинејџерки коју отац сексуално злоставља. Сматра се да победа у Торонту наговештава добру позицију у трци за Оскара.

"Драгоцена" (Precious), филм о злостављаној тинејџерки добио је награду публике на фестивалу у Торонту, завршеном у суботу увече.

Филм у режији Лија Данијелса наишао је на добар пријем код критичара и публике још од премијере на фестивалу Санденс у јануару, а победа на фестивалу у Торонту сматра се добрим предзнаком пред доделу Оскара 2010.

"Драгоцена" је прича тешком одрастању једне тинејџерке у Харлему, коју отац сексуално злоставља и која са њим други пут затрудни.

У филму играју Гебори Сидибе, Моник, Лени Кравиц и Мараја Кери.

Пирс Хендлинг, кодиректор фестивала, изјавио је да је успех филма "Драгоцена" сличан ономе који је прошле године постигао "Милионер са улице".

Пошто је добио награду публике у Торонту, "Милионер са улице" освојио је потом осам Оскара.

Осим филма "Милионер из блата" ранији добитници Награде публике на фестивалу у Торонту, који су потом освојили Оскара за најбољи филм, су остварења "Америчка лепота" и "Ватрене кочије".

Продуценти филма "Драгоцена" су чувена америчка ток-шоу звезда Опра Винфри и глумац и редитељ Тајлер Пери.

Награда критике у Торонту додељена је филму "The Man Beyond the Bridge" индијске продукције и француском остварењу "Hadewijch", док је награда публике за најбољи документарни филм отишла остварењу "The Topp Twins".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво