Читај ми!

На јесен стиже први српски три-де филм

Редитељ Милорад Милинковић снима први српски филм у три-де формату - „Пети лептир“ по истоименом роману Уроша Петровића, више пута награђиваног писца за децу. Филм се ради по сценарију Саре Радојковић, а у продукцији београдског „Делта видеа“ и загребачког „Алка филма“.

Прича о дечаку Алекси који одраста у сиротишту и доживљава чудесну авантуру штампана је до сада у осам издања и ушла је у изборну лектиру. Филмска верзија која садржи и елементе Петровићевог романа „Деца Бестрагије“ најављена је као узбудљива пустоловина.

„Једна врста модерне бајке. Хајде да кажемо да је ово филм који се бави наравно борбом добра и зла и да се бави сусретом деце али и одраслих са оностраним и да је то можда најбоља дефиниција“, каже редитељ филма Милорад Милинковић.

„Ја тумачим Алексу, главног лика. Он је дете из дома. Има специјалне моћи. Добар је дечак у суштини, али уме да се покачи са другима чак и већим од себе“, објашњава Огњен Орешковић.

Улога „злоће“ званог Јовица Вук поверена је Миши Јанкетићу, који каже да је његов лик опасан човек и право оличење зла.

Алексине другаре тумаче Петар Рацић, Михајло Милидраговић и Марија Радојковић, а у филму играју и Тања Бошковић, Марко Николић и Јелена Ђукић.

„До јуче, дубину смо стварали са објективима, са светлом, а сада имамо могућност да глумце, предмете стављамо испред равни екрана, у равни екрана и иза равни екрана“, истиче директор фотографије Миодраг Трајковић.

Филм се снима на неколико локација у Београду, на Авали и Тари. У биоскопима се може очекивати на јесен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво