Редитељски деби Дру Баримур

Филм "Удри", редитељски деби глумице Дру Баримур, премијерно приказан на фестивалу у Торонту. Филм говори о спортисткињама које се такмичe у ролер дербију. Глуме Елен Пејџ, Џулијет Луис, Ив, Зои Бел, као и сама Дру Баримур.

Дру Баримур дебитовала је као редитељка филмом "Удри" (Whip it), у којем глуми заједно са Елен Пејџ, звездом филма "Џуно".

Филм је премијерно приказан на Филмском фестивалу у Торонту, а у биоскопе у САД-у стиже 2. октобра.

"Удри" је прича о женама које се баве спортом названим "ролер дерби". То је груб контактни спорт, а на кружном борилишту такмиче се две екипе на ролерима.

Како би научили основе овога спорта, глумци су се месец дана припремали, а са њима и Баримурова, која пре снимања никада није возила ролере.

Такође, раније никада није ни режирала, али се може рећи да су јој припрема за тај посао били филмови које је продуцирала током деведесетих, као што су "Чарлијеви анђели" и "Педесет првих састанака".

Заједно са својом партнерком у продуцирању, Ненси Џувонен, Дру Баримур је откупила права за екранизовање књиге "Удри", коју је написала такмичарка у ролер дербију, Шона Крос.

Прво су организовале аудиције како би одабрале редитеља за овај филм, али је убрзо Баримурова схватила да ће тај посао морати лично да уради.

"Продуцирам већ 15 година и то ми је била припрема. Озбиљно приступам свему што радим и филмови ми много значе, јер волим сваки њихов детаљ и аспект", објаснила је Дру Баримур.

"Тиха вода брег рони. Нисам хтела да режирам када сам имала 21 годину, већ сам почела да продуцирам, како би што боље упознала процес стварања филмова и тако се припремим за режирање на најбољи могући начин".

Груб спорт уместо избора за лепотицу

У филму "Удри" главну улогу игра Елен Пејџ. Она је тинејџерка из Тексаса по имену Блис Кавендар, која креће стопама своје мајке (Марша Геј Харден), бивше победнице на изборима лепоте.

Када се Блис из хира окуша у једној од последњепласираних екипа ролер дербија, открије да има природан таленат за тај спорт.

Убрзо затим, она постаје предводник екипе аутсајдера у борби за локалну титулу.

Кристен Виг, певачица Ив, каскадерка Зои Бел и Дру Баримур глуме њене саиграчице, док Џулијет Луис глуми њихову ривалку, звезду првопласираног тима.

Баримурова је поносно приметила да су Пејџову ангажовали још пре него што ју је прославила улога у филму "Џуно", за коју је и номинована за Оскара.

Елен Пејџ (22 године) каже да се од детињства угледала на Баримурову и да јој се дивила, јер је и као глумица и као продуцент представљала снажне и независне жене.

Дру Баримур је чланица чувене глумачке породице.

Наиме, њен деда Џон, брат Лајонел и сестра Етел су такође глумци. Она је филмску каријеру започела врло рано, а прославила се улогом у Спилберговом филму "И Ти: Ванземаљац".

Иако јој није био план да глуми у филму који режира, она је за себе изабрала споредну улогу, како би се зближила са глумачком екипом током снимања овог физички врло захтевног филма.

Дру каже да јој је глума била само додатна обавеза, али да је сматрала да је то неопходно за стварање поверења међу екипом филма и за успостављање праве "хемије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво