Ексклузивно за РТС: Џулијен Мур

Нови филм Џулијен Мур "Самац" премијерно је приказан на Мостри. Једна од највећих звезда 66. венецијанског фестивала у ексклузивном интервјуу извештачу РТС-а Сандри Перовић, открива да не пати што још није добила Оскара и да јој је највеће задовољство рад са великим филмским ауторима.

Џулијен Мур, глумица коју је Мостра пре седам година прогласила најбољом, вечерас има премијеру свог новог филма "Самац", за који влада велико интересовање, јер га је режирао познати модни дизајнер и некадашњи креативни директор модне куће "Гучи" Том Форд.

Једна од највећих звезда 66. венецијанског фестивала Џулијен Мур, у ексклузивном интервјуу извештачу РТС-а Сандри Перовић, открива да не пати што још није добила Оскара и да јој је највеће задовољство то што јој улоге поверавају велики филмски аутори.

Црвенокоса њујорчанка без сумње спада у сам врх америчког и светског глумишта. Раскошан таленат, више пута је доказала играјући увек различите и увек упечатљиве ликове у филмовима најзначајнијих редитеља данашњице- Спилберга, Алтмана, браће Коен, Ридлија Скота, како у великим скупим холивудским хитовима попут спектаклуларног "Парка из доба Јуре", трилера "Ханиибал" или комедије "Девет месеци", тако и у независним драмама "Магнолија" "Кратки резови", "Велики лебовски", "Сати".

Како успевате да постигнете баланс између скупих блокбастера и озбиљних независних филмова?

"Некад се догоди да углавном добијамо улоге у комерцијалним филмовима. Увек се надамо да можемо да постигнемо равнотежу између комерцијалних и независних филмова, јер је то добро и за каријеру и за живот", рекла је Мур.

Џулијен Мур се на Мостру вратила као протагонисткиња редитељског првенца Тома Форда -филма "Самац" који по тематици, хомосексуализму у време 60-тих у Америци, интензивним бојама и визуелном стилу подсећа на "Далеко од раја" филм за који је у Венецији награђена пехаром Волпи.

Због чега редитељи воле да вам дају улоге жена у контроверзним мелодрамама које се дешавају током 50 их И 60 их година?

"Не знам, заиста је интересантно то што сам до сада играла у неколико филмова чија је тема из 50-их и 60-их година прошлог века. Мој најновији филм "Самац" занимљив је зато што се радња дешава 1962. године, у време када су ствари у свету почеле да се мењају, да се односи либерализују и људи су могли слободније да показују осећања", рекла је позната глумица. 

Иако има четири Оскара номинације за бриљантне улоге у филмовима Стивена Долдрија, Тода Хејнса, Нила Џордана, Пола Томаса Андерсона, а на једној додели је чак два пута била номинована, најпрестижнију награду није добила.

Како је могуће да америчка академија није препознала квалитете ваших бриљантих улога?

"Номинације су велика част, али не жалим што још нисам добила Оскара. Ако победиш то је сјајно, али у каријери је најважније да наставиш да радиш и да имаш посла", рекла је Мур.

Мур нам је открила и да се све више окреће писању. Објавила је књигу за децу "Пегава јагода" и каже да не очекује успех Џоан Ролинг, већ само жели да искуства из детињства подели са другима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи