Више пара, мање гледалаца

Рекордна зарада у северноамеричким биоскопима овог лета остварена је пре свега захваљујући поскупљењу улазница. Број гледалаца најмањи у последњих 12 година. Највише новца на благајнама зарадио други део "Трансформерса".

Биоскопи у Северној Америци остварили су овог лета највећу зараду у историји, али и забележили знатан пад продаје улазница, саопштила је специјализована компанија Егзибитор рилејшенс.

Летња сезона, која за америчке студије почиње 1. маја, завршена је 7. септембра. Укупан приход од продаје улазница износи рекордних 4,17 милијарди долара.

Ипак, тај резултат у сенци је пада продаје улазница, којих је у биоскопима купљено 552 милиона, 4,2 одсто мање у односу на лето 2008. године, што је најлошији резултат од 1997.

Обарање рекорда омогућило је, заправо, повећање цена улазница, које је прикрило право стање.

"У томе је проблем. Очигледно је укупан приход у порасту, али гледајући продају улазница то је било најгоре лето у последњих десет година", оценио је аналитичар Џеф Бок.

"Гледаоци су можда добили мало више за свој новац, на пример филмове снимљене у тродимензионалној техници, али је смањење броја гледалаца стварност", закључио је Бок.

Највећу зараду у САД овог лета остварили су филмови „Трансформерси: Оствета поражених" (више од 400 милиона долара), „Хари Потер и полукрвни принц" (близу 300 милиона), анимирани филм „До неба" (290 милиона), „Мамурлук у Вегасу" (272 милиона) и „Звездане стазе" (257 милиона).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара